PlayStation 5 için beta firmware duyuruldu

Sony, PlayStation 5 için beta firmware güncellemesini duyurarak DualSense kontrol cihazına önemli yükseltmeler getireceğini açıkladı. Bu güncelleme, hoparlör ve mikrofon özelliklerinde geliştirmeler içeriyor.

07 Şubat 2024 16:08 Gündem
PlayStation 5 için beta firmware duyuruldu

Güncelleme, DualSense ve DualSense Edge kablosuz kontrol cihazlarının ses özelliklerini iyileştiriyor. Hoparlör seslerindeki geliştirmeler sayesinde daha yüksek ses üretimi sağlanırken, oyuncular oyun içi sesler ve sesli sohbet sesini daha net bir şekilde deneyimleyebilecekler. Ayrıca, mikrofon giriş kalitesi üzerinde yapılan iyileştirmeler, yapay zeka makine öğrenme modeli kullanılarak geliştirilmiş gürültü engelleme özelliği sunuyor. Kullanıcılar, kontrol merkezinden doğrudan hoparlör sesini ayarlama seçeneğine de sahip olacaklar.

Ek olarak, güncelleme Ekranı Paylaş özelliğine işaretçi ve emoji tepkileri ekliyor. Tam ekran modunda izleyen kullanıcılar, ev sahibi ile etkileşimde bulunmak için işaretçi ve emoji tepkilerini kullanabilecekler. İzleyiciler, nesneleri vurgulayabilir veya emoji tepkileri gönderebilir, bu özellik ev sahibi tarafından devre dışı bırakılabilir.

Güncelleme aynı zamanda PS5'in güç göstergesinin parlaklığını kontrol etme özelliğini de ekliyor. Kullanıcılar, üç seçenek arasından (loş, orta, parlak) seçim yapabilecekler, ancak güç göstergesini tamamen devre dışı bırakamayacaklar.

Beta testi, şu ülkelerdeki (ABD, Kanada, Japonya, İngiltere, Almanya ve Fransa) belirli kullanıcılara sunulacak ve ilerleyen aylarda genel kullanıma açılacak.

Beta süresince, hem ev sahibi hem de izleyici bu özelliklere erişmek için beta programına katılmalıdır. Bu güncellemenin genel kullanıma sunulması, önümüzdeki aylarda bekleniyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet