KYK yurdunda zehirlenme vakası: 132 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Yalova'nın Termal ilçesinde KYK'ya bağlı Akça Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda öğle yemeğinin ardından meydana gelen rahatsızlık olayı, 132 öğrencinin hastaneye kaldırılmasına neden oldu. Yetkililer, konuyla ilgili inceleme başlattı.

07 Kasım 2023 01:30 Gündem

Yalova'nın Termal ilçesinde bulunan KYK'ya bağlı Akça Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan olay, ilçede gündemin en üst sırasına yerleşti. Bugün öğle yemeğinin ardından bir grup öğrencinin karın ağrısı ve ishal şikayetleriyle rahatsızlanması sonucu, 36 öğrencinin Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmasının ardından sayı 132'ye yükseldi.

Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde bulunan Gençlik Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü'ne bağlı 2 bin 90 öğrenci kapasiteli Akça Hatun Öğrenci Yurdu'nda konaklayan öğrencilerimiz 06.11.2023 tarihinde karın ağrısı ve ishal şikayetiyle, yurt idaresine müracaat bulunmuştur. Bunun üzerine ivedilikle öğrencilerimiz hastaneye sevk edilmiştir. Tedavi altına alınan öğrencilerimizin genel durumları iyi olup, tedavileri tamamlanan öğrencilerimiz taburcu edilmektedir. Konuyla ilgili valiliğimizce de gerekli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Hastaneye başvuran öğrenci sayısının artmasıyla birlikte, yetkililer olayın nedenlerini araştırıyor ve yemekten numuneler alındı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet