Tesla, Elon Musk'un yeni yapay zeka asistanını araçlarına uygulayacak

Tesla, Elon Musk'un Grok adlı yeni yapay zeka asistanını araçlarına entegre etmeye hazırlanıyor. Grok, otomobil kullanıcılarına geniş bir yelpazede soruları yanıtlamak ve mizahi bir dil kullanmak için tasarlanmış bir yapay zeka asistanıdır.

08 Kasım 2023 00:43 Otomobil
Tesla, Elon Musk'un yeni yapay zeka asistanını araçlarına uygulayacak

Tesla, otomobillerinin teknolojik kapasitesini artırmak için Elon Musk tarafından geliştirilen yeni bir yapay zeka asistanını kullanmaya hazırlanıyor. Tesla CEO'su, şirketin yakın işbirliği içinde çalıştığı xAI girişimi kapsamında Grok adlı yapay zeka asistanını araçlara entegre etme kararı aldı. Grok AI, "Otostopçunun Galaksi Rehberi"ni örnek alan bir yapay zeka olarak, çeşitli soruları yanıtlamak ve hatta mizahi bir dil kullanarak kullanıcılara hizmet vermek için tasarlanmıştır.

Tesla'nın önde gelen teknoloji danışmanlarından biri olan Brian Roemmele, Grok'in Tesla araçlarında yerel işlem gücünü kullanarak doğal bir şekilde çalışacağını açıkladı. Elon Musk, bu gelişmeyi memnuniyetle karşılayarak, araçlarının yapay zeka modelini kullanma yeteneğine sahip olmalarının, Tesla'nın dünya genelinde çıkarım hesaplamalarında lider konumda olmalarına katkı sağlayacağını belirtti. Gelecekteki bir robot ağına işaret eden Musk, araçların saatlerin yalnızca yaklaşık 1/3'ünü kullanacakları bir senaryoda, geriye kalan 2/3'lük sürenin SETI gibi dağıtılmış çıkarım işlemlerine ayrılacağını vurguladı.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet