LPG, Benzin ve Motorine Zam Kapıda! Akaryakıt Fiyatları Bu Gece Rekor Kıracak! İddialar Doğruysa Vatandaşlar Elini Çabuk Tutmalı!

Akaryakıt fiyatlarındaki artışta Rusya'nın tetiklediği dolar kuru ve Brent Petrol'deki yükseliş etkili oldu. Bu gece doğalgaz fiyatlarının artması bekleniyor. Elbette bunun sonucunda dizel ve LPG fiyatları da artacak demek oluyor. Merak ettiğiniz tüm detayları en ince ayrıntılarıyla haberimizde bulabilirsiniz…

25 Şubat 2022 15:17 Ekonomi
LPG, Benzin ve Motorine Zam Kapıda! Akaryakıt Fiyatları Bu Gece Rekor Kıracak! İddialar Doğruysa Vatandaşlar Elini Çabuk Tutmalı!

Doların değeri ve Brent petrolünün fiyatı aslında beklenilen bir şekilde fazlasıyla artmaya devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü kampanya sonucunda dolar kuru Aralık ayından bu yana ilk kez 14 TL'yi aştı. Brent Petrol fiyatları ise sekiz yıl sonra 100 doları aşarak bir önceki rekoru kırdı.

LPG, Benzin ve Motorine zam geliyor

Hem dolar hem de petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarının daha da yükselmesine neden oldu. Yılbaşından bu yana yapılan zamların ardından 16 TL sınırlarına dayanan benzin fiyatlarına bu gece de zam yapılacak. Sanayi kaynaklarından edinilen bilgilere göre bu gece benzine 1 TL 80 kuruş ila 1,61 TL zam yapılması planlanıyor. Beklenen artışın gerçekleşmesi halinde İstanbul'da benzinin litre fiyatı 15,14 TL’den 16,75 TL’ye çıkacak; mazotun litre fiyatı ise 15.49 TL’den 16.99 TL’ye çıkacak. Ankara'da litre benzin 15,24 TL yerine 16,85 TL’ye, mazotun litresi ise 15,6 TL yerine 17,1 TL’ye mal olacak. İzmir'de benzinin litre fiyatı 15,26 TL’den 16,87 TL’ye, mazotun litre fiyatı ise 15,6 liradan 17,1 liraya yükselecek. Benzinin ardından mazot ve LPG fiyatları da artacak. Mazot için 1,51 TL artış bekleniyor. LPG fiyatının ise 10 TL'nin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

İstasyonlarda alarm verilmiş durumda

Akaryakıt fiyatlarındaki bir sonraki artıştan önce akaryakıt istasyonları, vatandaşların pompalara akın etmesini ve uzun kuyruklar oluşturmasını beklediği için alarm verdi. İstasyon sahipleri, özellikle bugün akşam saatlerinde öngörülen yüksek talebi karşılamak için tüm çalışanlarına tam zamanlı çalışma talimatı verdi. Sektör kaynakları, "Bu duruma, tüm zamanlar için en yüksek seviye denebilir" dedi. “Elbette vatandaşın imkanı olursa, zam gelmeden önce deposunu doldurmak isteyecektir. Bunun sonucu olarak, uzun kuyruklar olabilir” diye ekledi.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet