İki Kişilik Citroen Ami’nin Türkiye Fiyatı Belirlendi! Şehir İçinde Ucuz Dolaşmak Mümkün Olacak!

Fransız otomobil üreticisi Citroen tarafından şehir için ulaşımı için tasarlanmış Ami, Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Sadece iki kişinin aynı anda binebildiği araç tamamen elektrikli olarak ülkemize geliyor.

16 Mart 2022 20:30 Otomobil
İki Kişilik Citroen Ami’nin Türkiye Fiyatı Belirlendi! Şehir İçinde Ucuz Dolaşmak Mümkün Olacak!

Citroen Ami uzun süredir ülkemizde beklenen bir araçtı. Küçük yapısı ile şehir için yoğun trafikte rahat hareket etme imkanı sunan araç aynı zamanda elektrikli olması sayesinde rahat bir ulaşım imkanı da sunuyordu. Aracın yakında gelecekte ülkemizde yollarda olması bekleniyor.

Citroen Ami B1 Ehliyeti Yeterli Oluyor!

Citroen Ami, küçük yapısı ile normal bir ehliyete gerek olmadan kullanım imkanı alıyor. B1 yani motosiklet ehliyeti ile kullanılabilecek olan kompakt aracın, insanlara şehir içerisinde 4 tekerlekli bir motosiklet hizmeti vermesi sağlanması amaçlanıyor.

Fransa’da 14 yaşında, Avrupa’da birçok ülkede 16 yaşında olanların kullanabileceği aracın azami hızı 50 km/s olarak sunuluyor. 5.5 kWh bataryalara sahip olan araç insanların rahat ve kolay bir kullanımı bulunduğu görülüyor. İyon lityum bataryalara sahip olan aracın ortalama menzili %100 şarj ile 70 kilometre olması planlanıyor.

Citroen Ami Fiyat Listesi

Citroen Ami, tamamen boşaldıktan sonra 3 saat içerisinde yüzde 100 şarj olabiliyor. Avrupa’da şu an satışta olan aracın satış fiyatı 6 bin Euro olması dikkat çekiyor. Elektrikli bir scooter olarak dikkat çeken araç ÖTV istemiyor ve bununla dikkat çekiyor.

Ülkemizde satışa çıkması beklenen aracın tahmini Türkiye satış fiyatınınsa 210 bin TL olması bekleniyor. Ayrıca araçtan MTV alınmayacak olması da dikkat çekiyor. Kısa mesafelerde rahatça hareket etmek, trafikte kalmadan sıkılmak istemeyenlerin tercih edebileceği bu araç geleceğin araçları arasında yer alıyor.

Tek kaplı olan aracın kapısı hem sağa hem de ola açılabilmesi ile dikkat çekiyor. İç tasarımında kolay ve geniş bir kullanım alanı sunan aracın ülkemizde tam olarak ne zaman satışa çıkacağı konusunda şu an için herhangi bir net paylaşım bulunmuyor.

0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Habere Yorum Yap ( 0 )
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet